Läste en dödsruna idag o blev så berörd av en text där familjen skrev om den mor, svärmor, farmor de just förlorat.

Det var en äldre kvinna som levt ett långt o vad jag kan förstå rikt liv o nu lämnat denna jord i tron på sin frälsare Jesus Kristus !

Trots att hon jobbat hårt samtidigt som hon led av värk o fått gå igenom förlust av två små barn samt sin älskade make verkade hon vara tacksam till livet o sprida en positiv livssyn till de människor hon mötte.

Citerar en text från runan men har tagit bort namnen som nämns (även om det nog inte hade gjort något om de var kvar)

“I hemmet hängde en bonad
med texten: ”Hav medlidande ty varje själ har sin strid” och det
kännetecknade mor. Hon hade en omsorg, en positiv livsinställning,
och hon sa aldrig ett ont ord om någon. Detta trots att det i hennes
liv också fanns många svåra dagar. Av de fyra pojkar hon födde, dog den förste efter en svår förlossning och den
tredje i syskonskaran av sjukdom vid två års ålder. Hon var
dessutom drabbad av ständig värk sedan ungdomen.”

“Hon behöll in i det sista sin humor o glimten i ögat. Det var energigivande att besöka henne. Det finns ett budskap i hennes sista tid – vi kan välja det perspektiv som kommer att prägla oss och vår omgivning.

Vill även nämna att hon skötte sin alzheimerdrabbade make i hemmet till hans död 2010.

Vilken kvinna, vilket föredöme! Jag kände henne inte men önskar jag hade gjort o kunnat ta till mig mer av hennes livsfilosofi….Att inte tänka, tala eller handla illa om/mot någon annan utan att välja att tänka, tala o handla gott om/mot mina medmänniskor, oavsett hur de behandlar mig.

Jag menar inte att jag vill bli en “dörrmatta” som låter mig trampas på o behandlas illa…vilket jag absolut inte tror denna kvinna var heller! Men ett mål jag har i livet är just att kunnna “Bemöta andra som jag själv önskar bli bemött “ Tyvärr är det många som “bemöter andra som man själv blir bemött”….är du snäll mot mig är jag snäll tillbaka men är du dum så är jag dum! Detta tror jag bara leder till mer omänsklighet o inte gynnar någon.

Vill avsluta denna blogg med orden som avslutade dödsrunan o hoppas att det jag skrivit här kommer beröra fler än mig 😉

I ljust minne bevarad önskar vi mor, svärmor o farmor med hennes egna avskedsord – Frid ! “

.