Efter en lång o mycket givande lunch med min nära vän Siv så lade jag mig o vilade en stund o kom då att tänka på att det var 10 år sedan min tuffa “cancerresa” startade. Den började med besked att jag hade cancer i min livmoder o slutade först fem år senare med att jag friskförklarades.

Det hade väl kanske inte varit lika tufft om inte åren som varit tagit min kraft totalt. Redan -92 hade jag legat på operationsbordet 6 ggr. Även gått igenom behandlingar o rehabilitering efter en svår bilolycka i slutet av 70 talet. Att jag sen fött fyra barn på 5 år gjorde ju sitt också. Nu kanske man undrar varför man “skaffar” fyra barn när man inte är frisk o till dig vill jag säga att vi hade inte planerat fyra barn men när de kom så var de mer än välkomna o väldigt älskade !!

!998 blev jag väldigt sjuk o för att göra en lång historia kort så blev jag efter en massa prover o sjukhusbesök inlagd pga alldeles för lågt B12 , nästan så lågt att jag inte skulle överleva!! Tog ca två år att komma ikapp med alla kroppsfunktioner så när jag började bli människa igen köpte vi en bokhandel o jag jobbade i affären o skötte bokföringen. Gick bra ett halvår ungefär sen kom bomben med cancereländet….

Ja detta är ju bara en liten del av min sjukdomshistoria o sen har jag haft ett tufft liv med droger, kriminalitet, destruktiva relationer osv innan jag lämnade allt o valde en annan väg……………

Ja det var då när jag låg där och tänkte på hur mitt liv sett ut o allt jag gått igenom av glädje o svårigheter som jag började tänka att jag kanske skulle skriva en bok ! =) Inte något jag skulle försöka ge ut eller så utan mer för min egen skull , mina barn o barnbarn så de skulle få ta del av mormors historia.

En tänkbar titel skulle nog vara “Livet är inte lätt , men Gud är god”