Idag kom jag att märka att glädje o svårigheter kan verkligen gå hand i hand. Menar att man kan känna en sån stor glädje , lättnad o tacksamhet samtidigt som man känner sig ledsen för något annat.

Just denna känsla som uppstod idag var inte något som gällde mig själv utan två av mina vänner. En vän fick ett mycket glädjande besked o jag som väntat på detta med henne kände givetvis en stor glädje o lättnad när det kom! Men i samma stund så tänker jag på en annan vän som har det jättetufft just nu o står utan bostad med sina två barn o vet inte vad som kommer hända framöver.

Det står i Romarbrevet 12 : “Gläd er med dem som gläder sig o gråt med dem som gråter” o det jag tror Paulus vill ha sagt här är : “Ha empati med dina medmänniskor” ! Att vara en person med mycket empati är inte alltid lätt. Man får gråta mycket….men det väger upp med att det blir många skratt också =)

Så just i detta nu sitter jag här o gläds inombords över min vän o hennes glada besked , samtidigt som jag gråter inombords över min andra vän som fortfarande väntar på ett besked men inte ser någon utväg just för tillfället.

Tror faktiskt att vi människor är skapta (jo jag tror på att vi är skapade av en god Gud) med den förmågan att både kunna glädjas med den som är glad o gråta med den som gråter samtidigt ! Tycker det är ganska fantastiskt smiley