Många av oss har nog en stor passion i livet. Nu tänker jag inte på en partner eller mänsklig kärlek utan mer på något intresse/uppdrag som fångat oss.

Man brukar säga att din passion är där du lägger din…

…..Tid…………………..

……energi…………..

……. o pengar !!

Vi hade ett samtal angående vår församling o jag slogs av en liten strof jag läst hos någon på fb: “Passion är grunden för tillväxt” För att vi ska komma vidare, komma längre, bli bättre, bli fler oavsett vad vi sysslar med så måste det finnas en eld, en Passion!! I alla växande organisationer med bra resultat finns det eldsjälar som har passion för det dom sysslar med. Detta gäller allt från ideella föreningar till vinstbärande företag.

Nu kan man ju även ha passion för sina egna intressen ! Jag har en kompis som har sin passion i agility o åker land o rike runt för att tävla med sina hundar. Hon säger själv att hon är lite “knäpp” som stiger upp i ottan för att ta sig till en stad många mil bort för att tävla. Att det går bra för E o hennes hundar kan nog bero på mycket men en sak som jag tror är grunden till deras framgång är just passionen! Att hon har en passion för sin “hobby” märker man av entusiasmen , glädjen, den tid (o pengar) hon lägger ut på detta. En passion är mer än ett intresse det är en drivkraft i livet som ger mer än den kostar ! =)

Passionerat ekipage från Scotland ! Fast kunde ju lika gärna varit E o hennes border Y ! 😉

Har en annan kompis som funnit sin passion i dans. Hon dansar o dansar o dansar! Här kan man prata om glädje o drivkraft i livet =) Även här går det tid, mycket energi o en del pengar (bensinpengar i alla fall) vilket absolut är värt det min dansanta vän får ut av sin passion i livet !

Det är fler än min kära vän som gillar att dansa…nu behöver ju inte det betyda att alla har passionen i dansen!

Man kan tycka om o engagera sig i olika saker men ändå inte räkna det vid passion. För att det ska vara en passion måste det vara lite mer än ett intresse, en hobby eller ett engagemang. Lite svårt att sätta ord på men träffar du en person som har passion för något kan du inte missa det =)

Själv vet jag inte om jag har någon direkt passion….har nog haft det i mina dagar men just för tillfället är nog det närmaste passion jag kan komma min familj ! De flesta av oss finner ju glädje i familjen men för mig som inte har så mycket energi att dela på många saker så blir nog familjen det jag lägger min tid, energi o mina pengar på ! Skulle jag ha ett starkt engagemang i något annat….agility, dans osv hade inte någon ork funnits kvar till familjen o vännerna . Under många år har jag haft min passion i församlingsarbete, som ledare, söndagskolefröken, kassör mm Men nu finns inte passionen där längre o då överlämnar jag till andra som har en vision o glädje i att leda o engagera sig i detta. Allt har sin tid o det är viktigt att vara uppmärksam när passionen inte längre ger glädje o energi utan bara tar av krafterna………då kanske det är dags för någon annan passion i livet 😉

Så till sist kommer en fråga till dig som läser detta ! Vad är din passion i livet ? Vad ger du lite extra av din tid, energi o pengar ? Har du något intresse, är engagerad i någon förening eller sysslar du med något kreativt som höjer din puls ? Eller du kanske är som jag….”nöjer” dig med familj o vänner för att du inte har ork eller tid till mer. Berätta !!! =)