….så sjöng Arja Saijonmaa i en gammal schlager. Ibland skulle det nog vara bra om vi lite var till mans skulle ställa oss den frågan.

Har just läst en bok som min vän Mats har skrivit. Spela Roll heter boken o handlar om Mats ( Jörgen i boken) liv som barn, ungdom o vuxen o hur han från gift (med en kvinna han älskar) fyrabarns far o tidigare pastor i en frikyrkoförsamling kommer ut ur “garderoben” o erkänner för sig själv, sin familj, vänner o omvärlden att han är homosexuell!! Jag kände till “historien” redan innan jag läste boken men det blev liksom så klart för mig att det nog finns många människor som lever sina liv lite som ett rollspel.
Nu behöver det ju inte vara en sån stor sak som den sexuella läggningen man döljer utan även mindre ting som gör att man inte lever sitt liv fullt ut o känner ett ok på sina axlar eller en klump i magen. Vissa saker kanske man inte kan göra något åt för man vet det inte själv men om vi stannar upp o ställer oss frågan…Vem är jag ? Vad vill jag ? Och i mitt fall som troende ; Vad vill Gud med mitt liv ?
När det gäller mig själv så har mitt liv radikalt förändrats de senaste åren. Jag mådde dåligt o bar på ok som kändes omöjliga att bära på mina axlar. Det var huset vi bodde i som behövde renoveras eller säljas, men jag trodde aldrig det skulle gå få det sålt o vi hade inte ekonomin att byta kök, badrum mm på en gång. Samtidigt hade jag relationer i mitt liv som tog mer energi än de gav o jag tog på mig mycket som jag inte skulle behöva bära. Jag bar på en övervikt som jag inte orkade bli av med. Fast om man såg utanpå så kunde ingen se hur jag mådde!
Idag två år senare har vi sålt vårt hus, jag har gått vidare o lämnat det som bara tog kraft istället för att även fylla på, jag har tagit tag i min hälsosituation o det har börjat hända saker med min vikt. Detta är inte situationer o omständigheter som förändrats av sig själv utan jag har tagit tag i mitt liv , ställt frågan Vem är jag??? Vad vill jag??? Vad vill Gud ??
Jag mår betydligt bättre idag o är glad att jag gjorde vissa val även om det inte var helt lätt!!
Tänk på att skenet kan bedra! Även den perioden i mitt liv då jag kände mig så här……
….kunde jag ofta se ut så här….go o gla´kexchoklad !! Nu känner jag mig som den undre bilden även om jag ser ut som den övre idag, med feber o förkylning 😉

Var rädd om dig ! Och kom ihåg att ställ dig frågorna Vem är jag…..osv lite då o då för det mesta går förändra !!