Idag träffade jag en vän ( det var inte Anita) som nyligen gjort en operation för att hon fått diagnosen cancer!
Tänker givetvis i första hand på henne o allt hon fått gå igenom o har framför sig, men även en flashback från 2003 då jag opererade bort en cancertumör kom för mina ögon.
Jag hade under hösten 2002 blött mycket o haft väldigt ont i underlivet. Hade inte tid vara sjuk då vi just blivit egna företagare o Krister dubbeljobbade med sitt andra företag. Till slut var jag tvungen söka upp en läkare på kvinnokliniken och efter ett antal undersökningar o ultraljud så kom då samtalet: Vi har hittat en tumör o måste operera! Så blev det operation o några dagar efter hemkomsten ringer min läkare igen: Tyvärr måste jag meddela , tumören var elakartad !! Kommer aldrig att glömma det samtalet, då jag satt på vår lilla toalett på Stapelvägen o familjen satt helt ovetandes i köket o skrattade o levde om ….som våran familj ofta gör =)
Okej sa jag sen blev det snabba ryck o några veckor med undersökningar, röntgen o kontroller innan man insåg (hoppades) att cancern inte spritt sig o jag förhoppningsvis inte behövde cellgifter. Tumören var ju tack o lov redan borta från min kropp vilket kändes otroligt skönt!! Under den här tiden jobbade jag o tog hand om familjen så jag hade inte tid tänka på något …..allt bara gick på räls liksom. Sen blev det täta besök på kvinnokliniken för kontroller under flera år tills jag efter 5 år gjorde en sista besiktning o friskförklarades januari 2008 ! En underbar känsla !!
Hoppas o ber att min vän ska få uppleva samma sköna känsla om 5 år när hon får bli fullt friskförklarad ! <3

Tacksam att jag lever idag <3 Har faktiskt lurat döden ett antal gånger i mitt liv….

Var med om en bilolycka när jag var 17 år o blev svårt skadad. När jag sen såg bilder på bilen förstår jag inte hur jag överlevt !! En björk delade bilen på två o den var helt kvaddad just där jag satt.

Sen var jag sekunder från att hoppa från takvåningen på ett av punkthusen här i stan när jag var 19 år. Hängde utanför balkongen 8 våningar upp när en person ( jag alltid kommer vara tacksam till ) drog upp mig o fick mig att inse att livet var värt att leva !! <3

Sen 1999 fick jag efter många turer hjälp med vitamin B12 ! Du ska helst ha över 200 annars måste du medicineras ….jag hade 29 !!! När de väl hittade problemet gick det inte på en gång att få upp värdet. Som tur var hade jag en väns vän som hade samma problem o hon hade behövt lägga till folsyra för att få upp B12 värdet !! Där var mitt goda minne mycket värt o jag kunde lotsa läkaren till rätt behandling för att själ överleva!! Har du inget B12 i kroppen så dör du !

Så när jag 2002 fick problemen från livmodern hade jag just kommit på benen efter den svåra B12 bristen o bla haft 5 hjärnskakningar på 2 år !!

Men jag lever o älskar mitt liv !! Tacksamheten är stor !! Det största undret jag varit med om är dock den 28 november 1981 när jag beslutade mig att bekänna mig som kristen o följa Jesus, kosta vad det kosta ville, fanns ingen annan väg för mig!! Har aldrig ångrat mig !!
Sen har jag så mycket mer att vara tacksam för , min älskade man som stått med mig i vått o torrt, glädje o sorg o genom allt vad sjukdom heter!! Våra fyra barn som gett mig sån glädje o kärlek under åren o dessutom har jag genom dem fått fyra underbara “bonusmedlemmar” i familjen o sex ljuvliga barnbarn <3
Jag är rik o livet är gott även om det innehåller svåra saker med jämna mellanrum……..