Att ha syskon är inte alla förunnat och även om man har syskon är det inte alltid man drar jämt. Tyvärr, för om man har en god relation till sina syskon så är det en gåva o stor välsignelse i livet !
När jag och Krister gifte oss o började planera barn fanns nog tanken om två där hela tiden. Skulle vi få barn o kunde det bli två var vi jättetacksamma! Nu vet vi ju med facit i handen att vi fick fyra underbara älskade barn!!

Då det är endast 5,5 år mellan Emeli den äldsta o Ida den yngsta så har våra barn vuxit upp väldigt nära. Inte bara i ålder utan även haft mycket glädje av varandra o en hel del syskonbråk också 😉
Dessa bilder är tagna med nästan 20 års mellanrum! På den övre bilden firar vi Emeli som fyller 8 år , 16/12 – 92 Den undre bilden är tagen på Samuel och Brittas bröllopsfest 5/1 – 13 Mycket Kärlek mellan våra barn o det har alltid funnits en omsorg om varandra. Det senare har vissa fått ta lärdom av när de gjort något dumt mot ett av Burströmsbarnen =) Bråka inte med min syster/bror !!

En vanlig syn med hela gänget samlat i dagislekparken som fanns just bakom vårt hus. Här var de ca 7 8,5 10,5 o 12,5 sommaren -97 =)
Sandra och Ida har nog umgåtts tightast vilket inte är så konstigt då det bara är 1,5 år mellan dem och de fram till Sandra började högstadiet hade en hel del gemensamma kompisar. Sen under en period då Sandra var 15-16 o Ida 14-15 var det nog mer bråk än kärlek syskonen emellan. Bråken handlade för det mesta om att man tog varandras kläder utan lov !! Men i grund o botten var nog syskonbanden starka för när storasyster Sandra vid 17 års ålder blev gravid så var det lillasyster som fanns där från början till slut ……….
……..och så är det fortfarande 8 år senare =) Vackra systrarna som finns där för varandra i vått o torrt smiley
Nu har ju dessa två systrar en storasyster också som är ett föredöme för sina yngre systrar. Lika vackra inifrån o ut alla tre smiley
Ida har under några längre perioder bott hos syster Emeli med familj i Sorsele då hon även haft syster som chef på “Macken” ! De hände att båda hade en ledig helg samtidigt o gjorde byn osäker 😉 Obs ! Är inte 2005 som kameran visar utan 2008 är nog mer troligt =)
När Ida kom så trodde vi under hela graviditeten att hon var en kille. Även när hon kommit ut så sa Krister en pojke!! Titta en gång till sa barnmorskan o då såg han det var en flicka, vår älskade lillskit =) Men Ida har nog varit lite av en “kille” ( om man nu ser det som vi gjort under vår uppväxt då flicka var flicka o pojke pojke 😉 ) Hon var ofta ute o spelade fotboll med Samuel o blev en bra målvakt helt orädd för bollarna! Den här bilden från Idas 24 årsdag i juli då jag Krister o Samuel var nere i Norrköping o firade lillasyster =)
De som är mest lika varandra utseendemässigt av våra barn är mellansyster Sandra o enda brodern Samuel !! Bilden är tagen när vår vän Mia fyllde 40 år så det måste vara 2007 då Sandra just fått Liam !! =)
Sandra och Emeli har ju även viss likhet o mycket glädje har de haft/har av varandra även om det är 4 år mellan dem. Moster Sandra tar gärna hand om Emelis onga när de kommer på besök i stan o kusinerna har mycket skoj tillsammans =)
Denna bild är nog tagen någon gång 2008 också även om kameran säger 2005!
En något nyare bild på systrarna från förra året =) Emeli trebarnsmamma o Sandra ännu “bara” med ett barn som i år blivit två 😉 Tänk nu har alla våra flickor barn o givetvis hoppas jag på att få bli farmor också men allt har sin tid 😉
Emeli o lillebror =) Många minnen av dessa två tillsammans ! Minns Emelis pojkvän då hon var yngre o han ville umgås med Samuel o spela tv spel bla istället för att mysa med Emeli ha ha Sen är båda duktiga innebandyspelare och har spelat tillsammans i lag på duvan bla. Men där leder lillebror då han tagit hem hela cupen medan Emeli bara blivit tvåa 😉 Om vi går ännu längre tillbaka i tiden så var Emeli o Samuel ute på gården då vi bodde på Moröbacke o Emeli behövde på toa men kände hon inte kunde lämna lillebror ensam då han inte fick upp ytterdörren själv. Det hela resulterade till att hon inte hann på toa ……
Här är hela syskonskaran på Emelis student 2003 Samuel var nog inte så lycklig måsta vara med på fotot 😉
Samuel som gick fyra år (SPID) tog studenten 2007 ! Det skulle även Sandra gjort om hon inte fått barn april samma år =)
Nu blev det studenten några år senare istället !! Här med sin gravida storasyster o för tillfälligt mörkhåriga lillasyster samt sin älskade son Liam drygt 3 år !! =) Sandra gjorde ett jättejobb som ensamstående mamma utan annan inkomst än studieBIDRAG då hon läste sitt sista år för att få ta studenten!! Vilken tur hon hade Ida denna tid som en extramamma till Liam. Roman ( Liams pappa) bodde denna tid i Norge men nu är familjen samlad igen o har fått lillebror Max som tillökning =)
Ida har också tagit studenten och det var år 2009 som man ser på skylten 😉 Givetvis var systrarna där och storebror kom även han med o firade senare =)
När jag nu skriver en blogg om syskon så måste jag ju ta upp mina egna syskon som jag har förmånen få ha i mitt liv!
En bild på familjen Öqvist då jag var några månader, min storasyster Ann-Christin ca 5 år och storebror Tommy drygt 10 år =)
Min fina storebror Tommy som är ganska precis 10 år äldre än mig. Ganska förståeligt så har vi inte haft så mycket kontakt under många år då Tommy flyttade till Umeå för studier när jag var 9 år. Dock har jag minnen av att jag fick ta bussen ner till han o Kerstin i Umeå och sova över när jag var 11 år. Wow !! Vi gick på pizzeria och hade det jätteskoj !! Sen när jag var tonåring o bodde i stugan kom broder dit o ville ha igång mig….han tyckte jag var lat =D Sen blev det mest på barnkalas o vid jämna födelsedagar vi träffats. När nu barnen vuxit upp o stugan inte längre är kvar så blir tillfällen att ses lite färre. Trots detta så vet jag att om jag behöver min storebror så finns han där o de gånger vi ses känns det gott =)
Kära syster Annci är 4,5 år äldre än mig o det gör ju att vi inte alltid har varit i fas. Men sen början av 80 talet så har vi umgåtts i samma sällskap o även haft mycket glädje av varandra. Sen har vi bott åtskilda flera år o inte träffats lika ofta men alltid funnits där för varandra. Sen 2003 när syster flyttade tillbaka till Staan har vi umgåtts mycket då vi både delar vår tro, går till samma kyrka o umgås till viss del med samma personer. Annci är inte bara min syster utan även min närmsta vän o den jag kan dela allt med =) Guld värt !
Nu vet jag att det inte är alla som har syskon att dela livet med o andra som inte har den goda relation som jag o mina barn har med sina syskon. Det är ingen självklarhet men om man har goda relationer med sina syskon är det stor rikedom o så mycket värt!! =)