….för vårt fina hem o en massa saker mer =)

Nu är det snart en hel månad sedan jag bloggade sist. Vet att jag inte uppdaterar som jag borde när jag nu valt att ha en blogg. Tyvärr är det nog så att jag tänker, jag har ju redan delat det viktiga på fb eller visat alla bilder på instagram. Ibland så faller dock andan på o jag blir sugen på att blogga….så denna kväll !

Igår kom Emeli tillsammans med tre av sina nära vänner, Linda, Sara o Fanny, hem för att äta middag o övernatta inför resan till Ullared !!
Jag tycker det är kul när människor kommer förbi och finns det hjärterum så finns det alltid utrymme för nattgäster =) Här finns det mycket hjärterum o har alltid gjort genom åren.
När vi bodde i huset o barnen var mindre hade vi folk boende hos oss nu o då. Längre o kortare perioder, människor vi kände väl o andra vi aldrig träffat förut. Ett måtto hos familjen Burström har nog varit o är : Hit blir man sällan bjuden men är ALLTID välkommen !! =)
Fick presenter av tjejerna när de kom igår , bla denna skylt:
Den säger så mycket om vad ett hem är !! =)

Jag trivdes jättebra i vårt radhus i Ursviken när barnen var små o växte upp. Det var som sagt många år då vi fyllde huset med människor från alla håll o kanter. Sen när barnen blev ungdomar var det deras kompisar o flick/pojkvänner som kunde känna sig hemma hos oss.
De sista åren så kändes det inte lika gott att öppna upp för gäster då det fanns alltför många behov när det gällde husreparationer osv. Vi hade varken tid, ork, ekonomi eller motivation att fixa till i huset, o började även längta efter att slippa resan till stan utan ville gärna bo i lägenhet så centralt som möjligt!!
Så fick vi då vår drömlägenhet där vi trivs så bra o jag känner mig trygg o tillfreds på ett sätt jag inte gjort på länge.
Älskar vår välkomnande hall o att den är fyrkantig istället för avlång =)
Köket är fräscht o rymligt med en dörr ut till “utlandsbalkongen” =)
Vardagsrummet där vi tillbringar mest tid ( förutom sovrummet då ) är hemtrevligt o här sitter jag ofta vid min dator o umgås med er eller ser play tv =) Underbara tavlor pryder våra väggar! Här syns fyra alster av min vän o duktiga konstnär Monica Blom. Har tre tavlor till av Monica här hemma =) De andra två tavlorna som syns här är målade av min farbror Lars-Göran Öqvist som var en utomordentlig konstnär. Han lämnade oss tyvärr tidigare detta år.
Vårt fridfulla sovrum med Tempursängen som är värd varenda krona ( den var dyr ) .
Böcker böcker böcker ….vad vore livet utan litteratur ??? Så mycket fattigare =)
Vårt gästrum blir det inga bilder ifrån då det är fullt av madrasser efter våra nattgäster. Låter det vara kvar utifall att väder o förseningar skulle ställa till det för dem när de kommer till stan imorgon kväll. Då får de helt enkelt ta en natt till här innan de åker hem till Sorsele =) Men toaletten är som ett rum för sig!! Så skönt med ett fräscht badrum där man inte behöver oroa sig för fukt eller annat elände =)
Många har frågat oss varför vi inte köpte en bostadsrätt men vi kände det var dax för att hyra en lägenhet o närhelst oavsett vad som går sönder eller inte fungerar ringer jag HSB o då kommer trevliga fastighetsskötaren Patrik o fixar allt med ett leende 😉 Livskvalité för oss….liksom att inte ha bil utan lägga dessa pengar på resor till värmen =)
Efter många år då vi fått vända på slantarna ( Krister hade en skötarlön o jag en mycket låg pension samt att vi var en stor familj) känns det gott kunna unna sig annat än hus o bil renoveringar för pengarna som bli över 😉

Går det som planerat kommer en yngre upplaga av lille Brage hem till oss i februari =)
Brage är min kompis Helens hund o samma föräldrar är nu parade så vi hoppas det ska bli en liten “Möller” som får komma hem till oss =)
Sedan är planerna att vi om ett år November 2015 åker till ….

……och förhoppningsvis kan Samuel o Britta följa med =)
Har sådana fina minnen från resan 2012 då de unga tu vigdes på en vacker strand i Ft Lauderdale……..
Vi får väl hoppas det ordnar sig praktiskt så unga herrskapet Burström får fira sin tredje bröllopsdag på samma strand där de vigdes…smiley
Sen gäller det ju också att Samuel håller sig skade o sjukdomsfri !!
Verkade ju gått bra på senaste matchen med sina Tigrar då han gjorde 1 mål o en assist =) Samuel i mitten om någon undrar 😉
Emeli är ju som sagt på shoppingresa till Ullared med sina vänner! Förvånad blev hon säkert när tjejerna började klä ut henne kl 7 innan det bar iväg till flyget ….
Så här snygg var den blivande 30 åringen när de åkte iväg o inte nog med det….hon fick sjunga i högtalarna för hela planet ha ha Tur hon har roliga vänner =)
Fick denna bild av mormors hjärta i Norrköping idag. Cornelia hade ramlat o gjort illa sig på hakan. Nu visade hon mormor så mormor kunde blåsa…..o genast kändes det bättre =) Längtar så till den 26 e dec då lillan o hennes mamma kommer med flyget för att stanna flera veckor !! =)
Vill avsluta med något som vårt äldsta barnbarn Liam 7 år sade till sin mamma igår vid sängdags: Liam: “Mamma, vet du vad jag önskar? Jag önskar att man kunde hoppa ett jättehopp och plocka ner alla som man vill ha tillbaka som har dött, som finns uppe i himlen”.
Sandra: “Vilka skulle du vilja plocka tillbaka då?”
Liam: “Amanda, gammelfarfar, Tjebbo & Nathalies lillebror.”
Amanda är Tyras mamma som lämnade oss dec förra året o hon bara älskade Liam.
Gammelfarfar är farfar Gösta , Kristers pappa som lämnade oss i april.
Tjebbo är vår Newfoundland som vi hade innan Liam var född, men han har hört mycket om honom o skulle säkert vilja träffa den Nallebjörnen =)
Nathalie är Liams kompis vars lillebror bara fick några månader i livet innan han dog i en sjukdom.
Fina Liam vilken god liten kille =)