Har tänkt länge att dela “My story” här på bloggen o ikväll börjar jag med de första åren av mitt liv.

1962 -68 =)

I september -62 föddes jag som barn nr tre i syskonskaran. Familjen bestod redan av pappa Stig 37 år, mamma Eva-Maj 31 år , storebror Tommy 10 år och storasyster Ann-Christin 4,5 år.
Vi bodde i Ursviken i samma hus som farmor o farfar det första halvåret av mitt liv. Sedan flyttade vi till Kågevägen 38 F i en trerummare på tredje våningen där vi bodde fram till jag var ungefär fyra/fem =)

Här är min dopdag då familjen med morfar Frans ( mormor Adelina dog innan jag föddes), farmor Siri o farfar Arthur stolta ställde upp på bild =)
Här håller broder Tommy mig medan syster Annci sitter o ser ut som hon undrar vem det är som tagit all uppmärksamhet 😉
Då mina föräldrar inte var troende så var mitt dop nog mer av en tradition. Tacksam dock att mamma bad kvällsbön o sjöng sånger om Jesus med oss som små, det var trots allt grunden för att jag 20 år senare skulle döpa mig som vuxen och denna gång för att jag personligen mött min frälsare Jesus Kristus =)
Som familj tillbringade vi mycket tid på sandstranden ………
….bra det fanns flera som kunde hålla koll på lillasyster Mari då jag var en riktig fimpätare =) Fanns gott om fimpar på stränderna vid denna tid . Började själv röka som 13 åring men slutade tack o lov när jag var 21 !! =)
Här har vi nog kommit fram till sommaren -64 och lilla Mari fyller två år i september =)
Detta är nog samma sommar och jag kramar på min fina pappa =) Pappa var speciell o tog nog mer hand om sina barn än vad som var vanligt för män vid denna tid! Även om jag nog var rätt mammig när jag var liten så minns jag tryggheten hos pappsen när man behövde honom. Det höll i sig genom alla år. Visst hade vi våra dispyter o ibland var det rätt tufft pga olika omständigheter men däremellan var pappa min trygga punkt o under hans sista 10 år fick vi tid att göra upp , glömma o förlåta =) Mycket värt att vår relation var så bra när jag tog farväl av älskade pappa Stig i Augusti 2008.
Kaniner hade vi i sommarhuset i Varuträsk ! Kurre och långöra hette de =)
På promenad i området vid Kågevägen där vi bodde hela min uppväxt. Innan jag började förskolan flyttade vi till en fyrarummare i hörnet på 38 G. Där bodde jag tills jag lämnade föräldrahemmet knappt 17 år ung……men det kommer vi till senare.

Det skulle börjas i tid med pimpelfiske !! Ett av mina föräldrars stora vinternöjden. Vi åkte till fjällen, oftast Gautosjö, varje år under hela min barn/ungdomstid!
Bad med 4,5 år äldre syster Annci! När jag var liten var mamma hemma och vi hade dagbarn hos oss. Helena Broman o Björn Lindholm var två av “våra” dagbarn jag minns väl. Mamma jobbade även på Norra Livs, vår Ica butik som låg där Björkskolan nu ligger. Då fick jag vara dagbarn , först hos Polis Bergers fru på Alhem och sen hos fina Elsie Liljedahl på Kågevägen 40 =) Men jag var som sagt lite mammig och gillade inte att mamma var borta. Det löste sig när mamma började jobba på Kiosk mestadels kvällar o helger för att kunna vara hemma med mig 😉 Sen när jag var 10 år öppnade Hemköp i Skellefteå och där fick min mamma jobb och blev kvar till sin pension ca 23 år senare !

Fika med mina fina syskon Tommy och Annci !! Tommy var ju 10 år äldre än mig så när han flyttade hemifrån var jag knappt 9 år. Vi har dock haft o har en bra syskonrelation trots vår åldersskillnad. Annci är 4,5 år äldre än mig så vi har hängt ihop mer ( hon blev nog illa tvungen umgås med lillasyster) Vår relation har också varit god men det var först i början av -80 talet som vi kom närmare varandra och umgicks i samma kompisgäng. Annci är inte bara en fin syster utan min närmsta vän som känner mig bättre än någon annan ( tillsammans med Krister o barnen) mycket pga vår gemensamma barndom o uppväxt =)
En bild på syskonskaran lite senare, skulle tro det är våren – 68 då Tommy är 15, Annci, 10 och jag 5 =) Kan tänka det är i Skatan där farbror Rolf o moster Elsy ( Pappas bror var gift med mammas syster) hade sin sommarstuga. Kan vara -67 som tidigast.
Hittade denna bild några år tidigare men troligtvis vid samma stuga i Skatan =) Mockajackan mamma har här använde jag när jag var 18-19 år 😉
Här är vi hos farbror Emmanuel och rider på hans häst!! Jag blev väl ingen riktig hästtjej utan höll mig till hundar och hängde mest på Brukshundsklubben. Dock gick jag ridskola i Skelleftehamn och höll till i ett stall på Stämningsgården när jag var 11-12 år. Hade en favorithäst i Skelleftehamn som hette Wille och i Stämningsgården var det Boyen jag skötte om o red =)
Nu har vi kommit fram till -69 och det året jag började första klass på Alhemsskolan!! Vad som hände under låg o mellanstadiet i mitt liv får ni läsa mer om sedan om ni har lust……..
Nu ska jag se Idol !! =)