I första delen skrev jag om min barndom innan jag började skolan. Den tiden var lycklig o även om vår familj inte var perfekt så fanns där mycket kärlek o känslor. Tiden som jag skall dela i denna blogg är från klass 1 t.om klass 9. En lång period o även här var jag nog rätt lycklig o hade det bra. Givetvis var det även svåra saker man fick gå igenom men livet är ju aldrig helt perfekt. I det stora hela var det en bra tid !! =)
Började klass ett hösten-69 på Alhemskolan. Minns mina första tre år i skolan som bra. Jag har alltid haft lätt för att lära o trivdes i skolan. Har aldrig varit mobbad eller utanför utan hade många fina vänner! Från lågstadiet minns jag bäst Mona Lundström ( Burlin idag) som bodde i samma trappuppgång som mig och gick de första året i samma klass innan hon flyttade till Morön. Än idag är Mona en kär vän som jag bara har goda minnen av =) En annan tjej från klass 1 var Ann-Sofi Wikström eller Banke som hon alltid kallades. Vi umgicks inte så mycket i lågstadiet men desto mer i mellanstadiet o vi höll ihop ända till Gymnasiet o ses fortfarande nu o då =) Trevligt! Annica Lindmark ( Greve numer) och jag höll ihop mycket o jag har minnen från deras stora hus på Blockvägen som låg i en annan värld än våra hyreshus på Kågevägen =) I lågstadiet började ju även intresset för killar ha ha……jag hade två stycken som fick mitt hjärta att klappa lite extra. Lennart Forsberg (som jag inte har någon aning om vad han sysslar med idag) och Fredrik Andersson (som jag har lite mer koll på idag då vi är fb vänner ) Nu har jag inte kvar mina gamla dagböcker från den tiden men oj vad många hjärtan o kärleksuttryck den innehöll smiley
Så här snygg var jag på skolavslutningen i ettan =) Mamma hade sytt byxdressen o Annci fixat frisyren 😉
När jag var 8 år -71 så köpte vi en tomt i Mjödvattnet där pappa med hjälp av farbror Bernard timrade upp två stugor. Våran hund Pawina som var en lakelandterrier fick alltid springa lös i stugan. En dag när vi skulle åka hem var hon borta ! Vi letade o letade men inte kom hon tillrätta. Oj vad jag grät den kvällen då jag visste hon fanns där ute någonstans i skogen. Tack o lov kom hon hem igen efter ett par dagar på rymmen =)
Här en bättre bild på Pawina o pappa =) Hon var så fin o go inomhus men när hon kom ut blev hon som galen!! Bet folk i byxbenen o jagade brevbäraren. När hon en dag skulle bita posten men istället kom åt mammas rumpa, så fick hon somna in. Vi var nog helt enkelt inte mogna för att ha en hund, o absolut inte en bortskämd liten terrier 😉
Var en härlig första sommar, som följdes av många i stugan ( här var bara en stuga uppe) . Sommaren 2009 bestämde sig mamma att sälja stugan då hon blivit ensam o det tog allt för mycket tid o energi att hålla efter stället. Allt har sin tid smiley
Blev nog rätt många bilder denna sommar när jag var 8 år ( 9 i september) och skulle börja klass 3. En skön tid då man inte hade många bekymmer =)
Minns när jag gick i trean/fyran att vi var på knattedisko på Skrubben! Där fick jag min första “pojkvän” 😉 Janne “Bullen” Andersson frågade chans på mig o jag sa JA!! Sen träffades vi nog inte så mycket utan sågs mest på håll o i grupp. Fast vi var ju i alla fall ihop =) I fyran var det ännu en “skrubbenkille” som fick mitt JA när han frågade chans….han hette Håkan o vi bytte halskedja med våra namn på. Mer än så blev det nog inte 😉 Var gulligt o oskyldigt på alla sätt men nog var man förälskad alltid smiley
4 Juli – 71 på mammas 40 årsdag!! =)
När det var dags börja mellanstadiet så fick vi som bodde i vårt kvarter inte gå kvar på Alhem utan flyttades till Norrhammarskolan på andra sidan E 4. Det var jag , Banke, Helen Carlsson ( på bilden) Peder Laestander och några till som fick börja i en ny klass i 4 an. Helen gick ju i min klass från ettan också och som sagt följde hon med till 4 an men sen flyttade hon till Sjungande dalen. Vi umgicks lite till och från men sen blev avståndet för stort o vi kom ifrån varandra. Här var vi glada på skidtur i stugan med tuffa syster Annci 😉
Hon var väl en riktig tuffing min storasyster men ställde upp och hjälpte lillasyster med blockflöjtsläxan trots det =)
Farfar, mamma, farbror Rolf och jag med min dubbelkusin Rogers äldsta son Andreas utanför Isstadion en solig vinterdag. Inte hade jag en aning om att min son drygt 40 år senare skulle ha sin arbetsplats på “Arenan” som Isstadion kallas idag =)

Broder Tommys 20 åriga födelsedag -72 ! Samma år jag fyllde 10 och började 4an på Norrhammarskolan =)

Fin bild på mig o lilla mamma =) En skön dag på Fäbodträsket! Barndomens sommar när den var som bäst !
Om barndomens sommarminnen finns från Stugan i Mjödvattnet så är vinterminnena ofta kopplade till fjällen och Gautosjö =) Tidiga mornar ut på Isen och pimpla, varm choklad o limpmackor, blöta kläder osv.

Skoter åkte vi ibland men ofta blev det skidor ut på isen =)
Som jag skrev så hängde jag ofta på brukshundsklubben i mellanstadieåldern. Ofta med denna fina Goldendam! Jag var dagmatte åt Luma under ett par år då hennes husse/matte jobbade. Hämtade henne efter skolan och det var nästan som att ha en egen hund =) Tyvärr blev Luma sjuk o dog för tidigt och jag fortsatte sköta en Collie som hette Occy vilken jag tränade o tävlade med en period. Sen började jag umgås med en tjej som var ett år äldre än mig. Sussi ( Susanne Nyberg) och jag hade så mycket kul tillsammans! Vi hängde i Vitbergsbacken o spanade på Tomas Boström o Johan Saadio =) Vi for på Skrubben o blev inte väl bemötta av tjejerna där när vi kom i våra vita halsdukar, sprejade luggar o tajta jeans 😉 De trodde ju vi skulle stjäla deras killar!! Men det var lugnt o vi blev vänner med tiden =)

En bild från Aug -75 då pappa fyllde 50 år !! Jag var uppklädd i vit byxkjol o en ny länge önskad tröja ….snygg 😉 Om några veckor började jag högstadiet o fyllde 13 år !! Fortfarande var livet ganska lätt och det gick bra för mig i skolan. Många nya vänner dök upp o flera av de gamla blev kvar =) Vi hängde på rökrutan , skrubben, CG . Hästar, hundar, gymnastik o handboll fick mindre av min fritid o kompisar o fester fick mer tid !

Nina, Sussi och Ulrika =) Fina tjejer som jag fortfarande har kontakt med !
Lillis ( Göran Eriksson) och en ung Annika Nilsson ( Lundgren idag)
Jocke Lundeqvist som var en av killarna vi ( Jag , Ulrika, Anna B mfl) lekte “sanning o konka” med i källaren på Hägglundsgatan när vi var typ 11år ha ha. Detta kort är dock tagit några år senare på en fest hos mig på Kågevägen =)
Sommaren mellan 7an o 8an var den sista jag tillbringade med mina föräldrar i stugan. Då tillsammans med Annika Wallmark ( Lundberg idag) som hade stugan bredvid oss. Vi körde moppe överallt , tjuvrökte o hade allmänt kul =) Sommaren efter var jag 14 år (fyllde 15 i sept) och stannade hemma när föräldrarna for till stugan. Det var väl då det spårade ur en del o vi började dricka mer o mer ……..
Hade min första “riktiga” pojkvän som hette Per Björkstrand “Gurra” men det höll inte så länge då han umgicks med äldre killar o tjejer (trots han bara var ett år äldre än mig) och jag inte tyckte det kändes bra. Dock en väldigt fin kille med ett mjukt hjärta för att vara tonårskille på den tiden =)
Denna tjej höll jag dock ihop med under många år =) Anne ( Nygren) bodde i samma kvarter o vi hade känt varandra sen vi var små men under högstadiet så blev vi som ler o långhalm. Under denna tid vek vi inte från varandras sida många gånger! Flera trevliga minnen o andra ej lika trevliga har vi tillsammans. Anne är fortfarande en fin vän även om vi inte umgås så är det alltid trevligt att ses då o då =)
Även denna going har varit med länge och jag är tacksam o glad att Annika än idag är en nära vän. Vi har inte umgåtts i perioder men sen när vi setts så känner man att det inte är någon startsträcka vi babblar på o delar livet =) Nu har vi förmånen att ses oftare då Annika flyttat in till centralorten med sin man =) Hon tillhör absolut min handfull av nära vänner smiley
Jag mamma o Annci i fjällen våren – 77. Här var jag fortfarande minst i familjen men det dröjde inte många år innan jag växte ifrån mor o syster 😉 Mamma var nog som längst 158 , syster ca 162 och jag 169 ( dock krympt o mäter bara 168 i strumplästen nu )
Långt hår hade jag också o längre skulle det bli innan jag klippte av det och permanentade mig ….som alla andra på den tiden =)
14 år nyss konfirmerad och helt ovetande om framtiden! Kanske lika bra det för nu kommer snart en tid som inte var så positiv på många sätt. Men jag kommer inte lämna ut någon och vara för destruktiv i min blogg. Dock är jag inte rädd att ta upp även det som varit svårt. Så är livet …glädje o sorg, upp o ner , hit o dit =) Jag skulle inte vilja vara utan några av mina erfarenheter för då hade jag inte varit den person jag är idag. Sen är jag inte stolt över allt jag gjort o visst har jag gjort många felaktiga val ……men det är glömt o förlåtet liksom jag har förlåtit dem som gjort mig illa smiley
En av mina sista resor tillsammans med familjen till fjällen!! Här gick jag i 9an och än hade det inte gått helt utför men redan här hade jag börjat göra felaktiga val …..Big mistakes !!
Något som betydde mycket för mig under sista året i grundskolan var vår helt underbara klass !! Mina fina klasskompisar gjorde att jag fortsatte skolan o fick ett slutbetyg över medel. Har alltid haft lätt att lära och behöver inte läsa igenom en text mer än en gång för att kunna återberätta vad det står. Matten har jag haft gratis o språken fixade jag genom grammatik o att minnas glosor, även om uttalet inte är det bästa 😉
Klass 9 e + några fler som följde med oss på skolresa efter skolavslutningen – 78 då vi åkte till Sousse i Tunisien. Kan väl inte säga jag minns resan helt klart…….men trevligt var det !! Förstår idag dock inte hur föräldrar kunde skicka iväg ett gäng på 18st 15/16 åringar med två vuxna på en resa till Tunisien ???? Ja vi kom då hem helskinnade allihop 😉 Vi hade en återträff 2002 och jag hoppas det inte dröjer för länge innan vi kan ses igen !!
Avslutar grundskoletiden med en bild på mig drickandes en fanta i soliga Sousse =)

Nästa tid kommer att bli den tuffaste att skriva om men jag gör också två viktiga mycket bra val under den perioden i mitt liv. 1978 – 1983 !!

Är det någon som ser sig själv på bild o inte vill vara med så säg till så tar jag bort dig 😉