Har fått så mycket respons på vad jag delat om mitt liv och det är jättekul!! Tänkte nog mest detta skulle vara för mig själv, familj o närmsta vänner men oj så fel jag hade =)
Nu har jag kommit fram till åren då vi från att ha varit två blev sex i vår familj ! Emeli föddes december -84 Samuel februari -87 Sandra december – 88 och Ida Juli – 90. Vi fick alltså våra fyra barn på fem och ett halvt år =) Det är dessa år jag nu skall dela med er. 1984- 1991. Var en mycket händelserik tid då vi bla hann med att bo på sju olika ställen fram till vi landade på Stapelvägen i Ursviken. Där blev vi kvar i nästan 23 år !!
Börjar dock denna berättelse med tiden efter vi gift oss -83. Vi bodde på Frögatan i en trea på andra våningen. Krister var nog rätt nöjd med livet i tvåsamhet o tyckte vi kunde vänta ett tag med att bilda familj. Han ville nog resa o hinna göra både ett och annat innan barnen skulle anlända. Jag ville dock annat…
Nu var det så i vår umgängeskrets var de flesta två eller flera år äldre än oss och barnen hade kommit eller var på väg. Jag ville ha barn NU !!
Här är en härlig bild med några av de som vi umgicks med som mest åren efter vi gift oss. Jerry, Susanne o Lars , Krister samt Peder. Kan inte riktigt se vem vi är hos så skulle någon känna igen stället säg gärna till =) Vi var ett stort o härligt gäng på ett 20 tal ungdomar mellan 20-30 som var med i något som hette OAS gemenskapen där vi träffades i mindre grupper i hemmen för att sjunga, be, läsa bibeln o umgås. Extra kul var att större delen av oss inte hade en bakgrund med kyrkan o tron utan hade blivit kristna när vi var kring 20-25 år ! En härlig tid med många goda minnen =) Som när jag och min vän Monica bakade bullar o välsignade degen som sen aldrig tog slut utan vi fick baka bullar till familj, grannar, vänner . En deg gjort för ca 40 talet bullar blev i slutänden det 5 dubbla (då använde vi trots allt inte all deg) Jo ni som inte tror kan nog tycka det är lite läskigt eller något jag hittar på….men så var det =) Fast det var ju inte alltid det blev som vi tänkt. Jag och Monica stod på stan nyfrälsta o glada, då kom det fram ett par som frågade om vi hade något att sälja….oops även om vår insida blivit förändrad så såg vi nog ut som något annat på utsidan 😉 Nä vi har nog inte det ni vill ha sa vi…..men vi har vad ni behöver!! Och det är gratis !! Men tyvärr nappade de inte på erbjudandet om “De goda nyheterna” som vi ville ge dem. Tyvärr är det många som inte vill höra vad det verkligen innebär att tro på bibeln o följa Jesus, som en kristen. Man har sina förutfattade meningar om att det är humbug, tråkigt , bara för de som inte klarar sig själv, en massa måsten o förbud osv. Säg inget om det för jag var likadan innan jag fick upp mina ögon för att det var något mer …..det var livet !! =) Så till dig som aldrig gett bibeln, Jesus och den kristna tron en chans vill jag bara säga. Pröva !! Du kommer aldrig ångra dig =)
Här är en till bild från en husgruppskväll, här med Katti och Ulrika. På Getberget kanske ?? Glada var vi i alla fall =) Jag var nog här gravid med Emeli men innan vi kom dit var det en resa.
Som sagt så ville jag ha barn snabbt. Vi skyddade oss därför inte o så fick vi se vad som hände. Efter nästan ett år av förväntan , besvikelser o frustration från min sida så var jag ännu inte med barn!! Jag hade under denna tid hunnit operera mig två ggr för tumörerna jag nämnt tidigare i bloggen. Nu mådde jag rätt bra och längtade så efter en bäbis. Alla våra vänner hade fått o fick barn på löpande band…..men inte vi !! Kan tänka nu hur jobbigt detta var för Krister……jag var nog inte lätt att leva med.
Så en kväll i april var jag på en gudstjänst för kvinnor i Anderstorpkyrkan och gick fram för förbön . Kvinnan som kom från USA bad för mig o sa , “Jag känner att du längtar efter ett barn” Jo sa jag !!! “Jag tror Gud vill säga till dig att du ska släppa kontrollen och låta han leda ditt liv…..”Sök först Guds Rike och hans rättfärdighet så skall allt det andra tillfalla dig” står det i bibeln och med det ordet inom mig. Satte jag mig ned i bänken bad om förlåtelse o tackade Gud för att jag fått bli frälst , träffat Krister o att jag skulle vara tacksam för det jag hade även om vi aldrig skulle få barn. Fick min mens samma kväll men för första gången sen vi gift oss kände jag mig inte ledsen o arg utan tacksam o nöjd med vad jag redan hade i livet. Det var min sista mens…..sen blev jag gravid med Emeli smiley
Vi flyttade till Örviken i ett en jättefin lägenhet på Timmerviksvägen. Våra vänner Peder och UllaBritt Backman o Peders föräldrar ägde huset o vi bodde där 3 familjer tillsammans i var sin lägenhet. Här är jag en kort tid innan Emeli kom till oss =)
Så lyckliga !! Äntligen var hon här vår fina lilla Emmaberta =) Vi hade varit hos våra vänner Per o Ulrika i Punkthusen och jag sprang i deras trapp ( sex våningar) upp o ner för att få igång förlossningen innan jul ! Jovisst hjälpte det Emeli föddes en vecka tidigare än beräknat den 16 december – 84 !! Vi fick sen komma hem lagom till en julfin lägenhet och bara njuta av vår första tid som föräldrar.
Finaste Emeli nedbäddad i samma åkpåse som jag hade som liten =)

Skulle tro detta var på julafton -84 då vi endast haft vår fina dotter en dryg vecka hos oss . Lilla familjen som bara inom några år skulle växa rejält =)
Vi bodde kvar i Örviken en tid men sen kände vi oss så isolerade och längtade efter att komma in till stan. Där hamnade vi återigen på Anderstorp, först i en lägenhet på Frögatan 113 sen köpte vi ett radhus på tre rum o kök även det på Frögatan.
Under året i Örviken så döptes Emeli bland släkt o vänner i vårt hem. Vår vän o pastor Bjarne Skog döpte och Krister sjöng . Det var en fin stund smiley
Här en fin bild från mina föräldrars hus på Nyponvägen. Jag, Krister, Emeli ca 1 år, Farfar, farmor och mormor =)

Emelis andra sommar i stugan ! Här var hon då ca 1,5 år och lillebror Samuel fanns i min mage =)
När hösten kom så lyfte vi våra vingar ännu en gång och flyttade genom landet söderut till Göteborg!! Krister började köra buss , vi bodde i en fin lägenhet i Hammarkullen och jag hade ju min älskade syster där redan. Detta med syster samt att Krister bott i Ljungskile o ville gärna tillbaka till västkusten gjorde att vi tog chansen när den dök upp. Bilden är från vår avfärd då familj o vänner kom o tog farväl vid tågstation här i stan.

Samuel var nu på väg så jag var hemma med Emeli o vi väntade på lillebror som alltså föddes på Östra sjukhuset i Göteborg o blev en 5070 =) På den tiden hade alla som var födda i Skellefteå 8 som första siffra därför har vi kallat Samme vår 5070 !! Men sen blev det ju ingen ordning på detta med siffrorna och man kan ha vad som helst =)

Per Samuel Elias född den 24 februari -87 Vår goa och glada kille , kanske inte så vacker den första tiden men det tog han ju igen sedan 😉

En resa till Västkusten som vi gjorde Samuels första sommar. Vi besökte bla Ljungskile och mina släktingar som hade sommarhus i Bovallstrand . Fortfarande var vi bara en liten familj….men större skulle vi bli =)
Krister hade länge haft en längtan att få fara utomlands en längre period och trots att vi nu var en familj med två barn så gjorde vi slag i saken. Hösten -87 ansökte vi att få gå på Vineyards missions o bibelskola på Ranchen i Kalifornien USA !! Innan jul samma år fick vi veta vi var välkomna och i mars -88 sa vi hej då och åkte över Atlanten =)
Vi åkte över med ett annat svenskt par som vi inte träffat innan. Pia och Anders Gell hette dom och var två helt underbara människor vilka jag är så tacksam över att fått lärt känna =)

Kan vara lite tröttsamt åka så långt men våra barn fixade det galant!! Emeli var drygt 3 och Samuel hade just fyllt 1 år =)
Viket ställe vi hamnade på !! En ranch som låg i öknen utanför Los Angeles ! Detta blev nu vårt hem de följande sex månaderna =)

Hela familjen på utflykt med vår truck och Samuel i en “stroler” som inte fanns här hemma på den tiden. Vi var riktigt Amerikanska ha ha
Sådan far………
…sådan son =)
Vi var ett helt gäng i olika åldrar o från olika nationaliteter som samlats på Ranchen. Vilken förmån !! Så glad fått uppleva denna tid och glad att jag genom fb har kontakt med många av de vi lärde känna under tiden på skolan.
Barnen trivdes bra bland djuren o de andra barnen ( var två barnfamiljer till där) Emeli lärde sig prata flytande engelska o Samuel sa sina första ord på engelska….mam daddy ball o dog bla =)
Förutom undervisning på förmiddagarna i olika bibelämnen o mission så hade vi olika sysslor. Denna att mata hönsen var ingen favorit för då fick man lov gå upp tidigt =)
Krister höll sig i form med att klippa gräs………
….spela golf……
….samt leka cowboy !! =) En av pastorerna i församlingen bodde i sin egna ranch utmed våran och han hade hästar och gillade pang pang….som Krister !! Oj vad han trivdes =)
Jag kunde ju inte vara sämre utan sköt med glädje några skott ha ha
Jo ni ser rätt, Sandra var i magen här just i början men jag blev rund fort. Sandra kan faktiskt säga att hon är “Made in the USA” Då hon blev till en av våra första kvällar där när vi firade vår femte bröllopsdag =) Om Emeli ville vänta på sig så har de andra tre kommit innan vi ens tänkt tanken 😉 Men ALLA fyra var så välkomna och Älskade från första stund !! smiley
Dessa två underbara människor var våra pastorer under tiden i USA. Brent o Happy Rue smiley Brent var en person som har kommit att betyda så mycket för mig o oss som par. Stor tacksamhet att vi fick lära känna honom under denna tid o även ha förmånen att träffas när han besökte Sverige vid några tillfällen efteråt. Tyvärr så dog Brent i cancer alldeles för tidigt o det gör ont att tänka på hur mycket han saknas av oss alla som han en gång satt sitt avtryck hos.
Vår församling Desert Vineyard i Lancaster Ca. Åh vilken underbar församling med så många olika människor som älskade Herren o sin nästa. Vi kände oss så välkomna från första stund i den gemenskapen. Många hemlösa kom med på våra Gudstjänster o det fanns alltid tid o utrymme för alla oavsett tro, samhällsklass eller ålder! ALLA var välkomna !!

Krister i gasen när han och Cami sjunger en låt de skrivit om alla på skolan !! Finaste Cami som jag fått kontakt med via fb igen !! Det var faktiskt dessa vänner från skolan som var orsaken till att jag skaffade Facebook före de flesta andra här hemma 😉
Krister gjorde en resa ett par veckor till Mexico för att hjälpa till att bygga och fixa hos en församling där. Här predikar han och blir tolkad från engelska till spanska =)

Min “outreach” var till San Francisco då Krister tog barnen och jag med magen (sandra) fick åka med resten av gänget till fina SF!! Här ser vi fängelset Alcatraz i bakgrunden. Sen åkte vi kustvägen ner till LA och det var en upplevelse i sig =)

Vi var även en sväng till John Wimber o hans församling Anaheim Vineyard! Minns att det var en ljuvlig lovsång och både jag och magen njöt av att få stå i Guds närhet o bara fylla på av allt gott smiley
Någon av de första kvällarna på ranchen åkte vi iväg till den lokala puben. Trevligt ställe men tror inte svärmor blev lika förtjust när hon såg denna bild. Var ju trots allt för att gå bibelskola vi åkte över 😉 Blev dock inte tid för fler besök !! =)
Givetvis firade vi en svensk Midsommar med allt som hör till tillsammans med Pia Anders o Jim ( vars trailer vi bodde i andra delen av skolan) Jim hälsade på oss i Skellefteå sedan och kom dessutom att gifta sig med en svenska !! Efter många år i Sverige bor han med familj nu åter igen i USA.
Så hösten -88 kom vi hem till Sverige och denna gång valde vi Skellefteå igen. Visst är Göteborg o Kalifornien fint men inget går upp mot vår hemstad!!
Första tiden bodde vi i husvagn på Farmor o farfars gård på Mobacken, sen fick vi en lägenhet på Moröbacke!
Här föddes Sandra Mari 8 december -88 och vår lilla familj började nu bli stor !! =)
Här firar vi Sandras första jul hos broder Tommy med familj på Allvädersgränd! Kolla in Kristers glasögon och har han mustasch eller ?? Samuel har då en pacifier från USA som hängde med ett tag 😉 Jag ser lite trött ut men kanske inte så konstigt då jag fått mitt tredje barn drygt två veckor innan =)

Under det dryga halvåret vi bodde på Lyckogränd så började jag ta mitt körkort som aldrig blivit av men innan det var dags köra upp så hade vi flyttat till vårt radhus på Stapelvägen i Ursviken.
Tur vi hade många fina vänner som ställde upp o hjälpte till med flytten!! Här Ove, Fredrik o Håkan.
Just dessa familjer….Ove o Birgitta Larsson med barn och …….
…familjen Dahlberg som senare kom bestå av Fredrik , Annacarin o deras 5 barn.. stod oss mycket nära de åren och jag kommer för alltid vara tacksam till den vänskap vi fått dela även om vi ses alltför sällan nu så finns många goda minnen kvar smiley
Var fler familjer som betydde mycket denna tid när barnen växte upp och många andra människor som kommit in i vårt liv o gått vidare eller blivit kvar =) Vi har alltid haft ett öppet hem o önskar alla som kommer hit ska känna sig välkomna o uppskattade!!
Här är en bild när jag är gravid med Ida ! Jag och Monica ( jo hon har hängt med ett tag min fina vän o konstnär Monica Blom) var på en konferens på församlingen Arken tillsammans med Carola Häggqvist bla. Tyckte någon sjöng vackert bredvid mig o när jag tittade upp var det Carola!! Jag har haft förmånen att få träffa Carola “privat” vid några tillfällen och hon är en sån genomgo o fin människa! Glad att hon i o med årets “Så mycket bättre” har fått upprättelse som person. Hon är inte perfekt o har gjort fel men oj så orättvist behandlad hon blivit i media o av människor som aldrig träffat henne. Tänk om vi hade mindre lätt att döma varandra ….

Sandra var 1,5 år när hon fick sin lillasyster! Dessa två har haft o har en sån glädje av varandra även om det nog inte finns några som bråkat så mycket =) IDAAAAA!!! Har du tagit mina byxor ???? Grrrrrrr Å Ida var så “dum” att hon inte tog av sig byxorna o skötte det hela lite diskret utan lallade omkring tills Sandra kom o upptäckte henne =) En rolig berättelse om detta med att låna varandras kläder är denna. Ida hade lånat en tröja av sin vän Stefan. Några dagar senare hittar Sandra denna tröja o tar på sig den och det ringer på dörren , där står Stefan!! Sandra säger hej Ida är inte hemma….Stefan säger Hej då hör jag av mig sen eller något sånt……Senare får Ida höra att Stefan varit där för att hämta sin tröja men då Sandra , den snygga storasystern, öppnat med tröjan på sig fick han tunghäfta. Stefan fick tillbaka sin eftertraktade tröja…..så på julen efter (eller var det när Sandra fyllde år??) Ringer det på dörren och det är Stefan med ett paket till Sandra……Tröjan!! Han gav henne sin tröja !! Go kille Stefan som tyvärr inte finns med oss längre då han dog alldeles för tidigt smiley

En bild på en sliten (?) Fyrabarnsmor som ger sin yngsta den första smakportionen =) Att jag sen gör reklam för ett hockeylag som inte riktigt är lika bra (men nästan )som vårt AIK bjuder jag på 😉
Avslutar med en bild på Ida Karin som här fyller ett år 2 juli -91 och blir matad med tårta av mormor.
Ja det var mina år mellan -83 o 91. Åtta händelserika år för vår familj !! Mycket glädje men även lite tuffa perioder. Bla så fick jag operera bort min galla när Sandra var 2 månader efter att ha haft så ont hela graviditeten. Inte lätt ligga inne för op när man har sin två månaders tös på barnavdelningen o under några dagar bara få träffa henne vid amning. Krister jobbade ju som busschaufför i Göteborg o fortsatte med det när vi kom hem till Skellefteå. Han körde inlandet för Swebus fram till just – 91 sen blev det teologistudier o utbildning till Undersköterska. Men mer om detta i nästa avsnitt av “My Story” !!